X

Στείλτε μυρωδιές με μήνυμα

Δεν είναι πλάκα, είναι το νέο gadget, oPhone, που κατασκευάστηκε και παρουσιάστηκε στο Παρίσι.

Ant1news

Το oPhone μπορεί και στέλνει μυρωδιές. Ναι, μυρωδιές από σαμπάνια, από γλυκά, από μία ολόκληρη παλέτα αρωμάτων τα οποία επισυνάπτει σε αρχεία φωτογραφικά και μπορούν να φτάσουν στον παραλήπτη τους μέσω skype, email και social media.

Η δημιουργία του έγινε από έναν καθηγητή του Χάρβαρντ, του Ντέιβιντ Έντουαρτς και μία φοιτήτριά του την Ρέιτσελντ Φιλντ, που εργάστηκαν στο Παρίσι, όπου ο πρώτος ίδρυσε την εταιρεία Vapor Communications, στην οποία υπάγεται και το  εργαστήριο «Le Laboratoire», εκεί δηλαδή που δημιούργησαν το οPhone.

Τα μηνύματα γνωστά ως oNotes, είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής oSnap, που είναι συμβατή με iPhone. Κατεβαίνει από το App Store και έχει συνδυασμούς από 32 αρώματα που δημιουργούν 300.000 διαφορετικές οσμές.

Κάθε οσμή διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα και στην περίπτωση που ένα μήνυμα περιλαμβάνει περισσότερες από μία, αναπαράγονται διαδοχικά. Ο παραλήπτης μπορεί να τις μυρίσει μέσω της συσκευής oPhone, μέσα στην οποία υπάρχουν μικρές δεξαμενές με τα 32 βασικά αρώματα.