X

Το ποδήλατο που δεν κλέβεται με τίποτα

Τη λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο έδωσαν τρεις φοιτητές από τη Χιλή.

Ant1news

Η κλοπή ποδηλάτων είναι σύνηθες φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον τριών νέων αγοριών και κατασκεύασαν το ποδήλατο του μέλλοντος. Συγκεκριμένα,  η σύλληψη της ιδέας ανήκει στους φοιτητές μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Αδόλφο Ιμπανιές στη Χιλή, οι οποίοι σχεδίασαν το πρότζεκτ Γέρκα, προκειμένου να δώσουν λύση στο συνηθισμένο φαινόμενο κλοπής ποδηλάτων.

Τα ποδήλατα- το πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσα της εποχής- συχνά κάνουν «φτερά» γιατί είναι και το πιο εκτεθειμένο στα χέρια των επιτηδείων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν και η αξία μεταπώλησης ενός κλεμμένου ποδηλάτου δεν είναι μεγάλη, συγκρινόμενη με κλεμμένα κοσμήματα, αυτοκίνητα και λάπτοπ, ωστόσο, κάθε χρόνο σημειώνονται μόνο στις ΗΠΑ περί τις 800.000 με δύο εκατ. κλοπές ποδηλάτων. Αριθμός που αντιστοιχεί σε τζίρο 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μηχανισμός που κατασκεύασαν οι τρεις φοιτητές είναι πολύ απλός και δεν χρειάζεται ούτε καν αλυσίδα και φυσικά λουκέτο και κλειδαριά. Το μόνο που κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να το «αποσυναρμολογήσει» και με τα κομμάτια να «αγκαλιάσει» τον στύλο, το κολονάκι ή το δέντρο όπου θα επιλέξει να το σταθμεύσει.