X

Ρομπότ φτιάχνει 120 πίτσες την ώρα! (βίντεο)

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ρομπότ πιτσαδόρου. Πώς λειτουργεί το μηχάνημα που απειλεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κόσμο.

Ant1news

Τη δουλειά του πιτσαδόρου φαίνεται πως θα πάρουν τα ρομπότ, αυτό τουλάχιστον έκανε πραγματικότητα μία γαλλική start-up μέσω του νέου της concept.

Αν και συνήθως έχουμε δει ρομπότ να βάζουν ντομάτα και να βάζουν την πίτσα στο φούρνο, να την βγάζουν και να την βάζουν στο κουτί ή και να την κόβουν σε κομμάτια.

Το συγκεκριμένο ρομπότ, όμως, πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού οι κινήσεις του είναι απόλυτα συγχρονισμένες με αυτές του πραγματικού πιτσαδόρου.

Ικανά να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, με τη χρήση και των τριών τους χειρών, τα ρομπότ αυτά μπορούν να φτιάξουν μια πίτσα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, κάθε ρομπότ μπορεί να φτιάξει μία πίτσα κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ σε μία ώρα μπορεί να φτιάξει 120 πίτσες, αντί για 40 που μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος.

Η ιδέα γεννήθηκε από δύο Γάλλους φοιτητές Μηχανικής, οι οποίοι έτρωγαν μεγάλες ποσότητες γρήγορου φαγητού και σκέφτηκαν να κάνουν κάτι ώστε βρεθεί μία γρήγορη και ποιοτική λύση για φαγητό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Όπως, λοιπόν συμβαίνει και με τα γνωστά αυτόματα μηχανήματα, που βγάζουν σνακς ή καφέ, έτσι θα γίνει και με την πίτσα που θα βγαίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Προς το παρόν, το ρομπότ –πιτσαδόρος βρίσκεται σε έκθεση και δεν έχει «βγει» στην αγορά, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα. Οι δημιουργοί του ψάχνουν ήδη χώρο για να ανοίξουν μαγαζί στο Παρίσι, ενώ από το 2019 σκοπεύουν να το δώσουν και franchise.

Ιταλός πιτσαδόρος, πάντως, που έχει γίνει «χρυσός» από τις πίτσες του, που συγκρίνονται με αυτές που βγαίνουν από τον…. παράδεισο, λέει ότι, «η τέχνη του δεν μπορεί να αναπαραχθεί από ρομπότ».

Αν και παραδέχεται ότι ο ίδιος θα στοιχίζει πάντα παραπάνω από όσο ένα ρομπότ, δεν υπάρχει περίπτωση το ρομπότ να αφομοιωθεί από τις καθημερινές συνήθειες της ζωής.