X

Έχουμε 40 χρόνια δημοκρατίας . Ποιοι ντρέπονται και ποιοι φοβούνται ;

«Πρέπει να χάσεις κάτι, για να το εκτιμήσεις»!  Όλοι γνωρίζουμε τη φράση αλλά μάλλον δεν την σκεφτόμαστε συχνά. Και αυτό ισχύει για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Και μαζί πρέπει να θυμόμαστε πως για τα σημερινά δικαιώματα μας κάποιοι «μαρτύρησαν».

Ant1news

Εδώ και σαράντα χρόνια – με αγώνες της Αριστεράς, κυρίως- το αγαθό της ελευθερίας  και της Δημοκρατίας  το απολαμβάνουν  ελεύθερα όλοι οι πολίτες. Σπεύδω να πω ότι  πολλές φορές  η ελευθερία και η Δημοκρατία μας «βιάζονται» τις περισσότερες φορές από τους κρατούντες αλλά και κάποιες φορές από μειοψηφίες ή ομάδες συμφερόντων.

 Δεν κατανοώ όμως, γιατί στα σαράντα χρόνια, σε αυτήν την επέτειο, όλοι οι «ταγοί» κρύφτηκαν.

Δεν είναι δυνατόν να εορτάζεται κάθε χρόνο η επέτειος της ιστορικής μάχης στο Πούσι         – μια μάχη στο χωριό μου ενάντια στους Τούρκους ( καλά κάνουν και την γιορτάζουν)- και να «κρύβονται» για την Μεταπολίτευση.

Ντρέπονται για την Δημοκρατία που έχουμε? Δεν θεωρούν ότι είναι σημαντικό να εκφράζονται ελεύθερα οι πολίτες ?

Αν το πρόβλημα είναι ότι οι κομματικοί φορείς είναι αναξιόπιστοι και γι΄αυτό λειτουργούν ενοχικά , υπάρχουν δεκάδες ιδρύματα και πανεπιστήμια που θα μπορούσαν να προωθήσουν 2-3 πράγματα για να θυμηθούμε την επέτειο.

Μα ούτε η ίδια η Αριστερά δεν είπε μια λέξη για να θυμίσει ότι αυτή Μεταπολίτευση –έστω και κολοβή- έγινε επειδή έχυσαν αίμα αγωνιστές της. Για να θυμίσει ότι σήμερα η Δημοκρατία και η ελευθερία «υποφέρουν περισσότερο» λόγω της τρόικας. Για να διεκδικήσει και να υποσχεθεί  καλύτερη και ποιοτικότερη Δημοκρατία . Ελευθερία για όλους και δικαιοσύνη.

Εκτός και εάν η ίδια η Αριστερά έχει ενοχές έναντι των αγωνιστών και του παρελθόντος της. Εκτός και εάν η ίδια η Αριστερά δεν θεωρεί σημαντική την επέτειο της Μεταπολίτευσης. Εκτός εάν φοβάται συγκρίσεις.

Εκτός και εάν όλους τους  φοβίζει ότι οι πολίτες θα θυμηθούν δικαιώματα που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν.