X

Μπας… και γινόμαστε Ευρωπαίοι;

Η ανακοίνωση για τον ορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιτρόπου δείχνει ότι  αυτή η χώρα μάλλον αρχίζει  και παίρνει στα σοβαρά τις Βρυξέλλες και τον ρόλο της Επιτροπής.

Ant1news

Ανεξάρτητα από τη γνώμη και την άποψη που έχει ο καθένας για τον πολιτικό και τις ιδέες του,  ουδείς μπορεί  να παραγνωρίσει ότι το βιογραφικό του κ. Αβραμόπουλου είναι «βαρύ» και πως η διαχειριστική του εμπειρία σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και ως δήμαρχος Αθηναίων αποτελούν «ατού» για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει.

Το γεγονός ότι ο κ Αβραμόπουλος επελέγη  ενώ υπήρχε και η υποψηφιότητα της κ Ντόρας  Μπακογιάννη , η οποία επίσης έχει «βαρύ» βιογραφικό  δείχνει ότι  κάποιοι καταλαβαίνουν ότι η Ευρώπη είναι σοβαρή υπόθεση.  Δύο ενεργοί πολιτικοί , υψηλής εμβέλειας συνωστίζονται για μια θέση επιτρόπου.

Επιτέλους, λοιπόν σε αυτή τη χώρα φαίνεται ότι  όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως η υπόθεση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή για να διορίζονται  ως επίτροποι  «κομματόσκυλα ή παρατρεχάμενοι».  

Επιτέλους,  κάποιοι  καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να στέλνουν για επιτρόπους ή ευρωβουλευτές στελέχη που δεν ξέρουν να πουν ούτε καλημέρα σε μια ξένη γλώσσα ή που δεν έχουν διαχειριστεί δημόσιες υποθέσεις.

Επιτέλους, ίσως να καταλάβουν κάποιοι ότι οι επίτροποι δεν είναι παιχνιδάκι για εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς , ούτε μπορεί  να αλλάζουν οψέποτε αλλάζουν οι κυβερνήσεις .Και πως όσο πιο σημαντική προσωπικότητα έχουν οι επίτροποι  τόσο μπορούν να βοηθήσουν και τη χώρα και την επιτροπή. 

Μπορεί να μην είναι εκπρόσωποι της χώρας, αλλά όσο να’ ναι, παίζουν ρόλο και οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι επαφές τους και οι γνώσεις τους.

Υ.Γ: Είναι κρίμα νέοι και φιλόδοξοι και με ικανότητες πολιτικοί  να κάνουν άστοχες παρεμβάσεις… μέσω των social media.  Οι… υποβολείς πρέπει να τους προστατεύουν και όχι να τους εκθέτουν. Άλλωστε, στο μεγάλο νησί  υπάρχει , αν δεν κάνω λάθος, η παροιμία για το πότε πρέπει ο καθείς  να βλέπει …τον ίσκιο του. Η απόσυρση της ανάρτησης είναι θετικό σημάδι.