X

Ύστατη ιστορική ευκαιρία για τον Τσίπρα και τη χώρα

Έχω σιωπήσει εδώ και μήνες θεωρώντας ότι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους μας το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης και τι συμφέρει τη χώρα.

Ant1news

Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία μετά την υψηλού πολιτικού και οικονομικού ρίσκου απόφαση για δημοψήφισμα ενώ το πρόγραμμα τελειώνει. Από τα μεσάνυκτα η χώρα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, χάνει 18 δις από τα κεφάλια που μας οφείλουν οι θεσμοί, βρίσκεται σε καθεστώς ουσιαστικής χρεοκοπίας αφού δεν πληρώνει το ΔΝΤ και χωρίς πρόγραμμα οι ελληνικές τράπεζες είναι στα χέρια της ΕΚΤ. Και ως εκ τούτου οι καταθέσεις όσων πολιτών αποφάσισαν να εμπιστευτούν την κυβέρνησή τους.

Ο Τσίπρας είχε δίκιο να ζητά ρύθμιση για το χρέος και σήμερα του προσφέρεται από τον Γιούνκερ. Ζητούσε αναπτυξιακό πακέτο και του δόθηκαν 35 δις από το αποκαλούμενο πακέτο Γιούνκερ , πλέον των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ζητούσε να υποχωρήσουν οι θεσμοί και τώρα την ύστατη ώρα του  δίνουν το ΕΚΑΣ που ζητούσαν να κοπεί από τις φτωχές μανάδες και πατεράδες μας.

Ναι, οι δανειστές μας ξεζούμισαν. Ναι, επιχείρησαν να ταπεινώσουν μια κυβέρνηση με νωπή εντολή που έκανε σημαντικές υποχωρήσεις από όσα υποσχέθηκε. Όμως μπροστά στο συμφέρον της χώρας δεν χωρούν προσωπικοί και πολιτικοί εγωισμοί και κυρίως δεν προτάσσονται κομματικοί ωφελιμισμοί. Θεωρώ, ότι ο πρωθυπουργός  το μόνο που σκέφτεται είναι το σύνολο των πολιτών και το συμφέρον της χώρας.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει την ύστατη ευκαιρία και πρέπει να πάρει το αεροπλάνο να πάει στις Βρυξέλλες και να κλείσει το deal. Διαφορετικά, η χώρα θα μπει σε μεγάλη δίνη και περιπέτεια. Σίγουρα θα είναι χειρότερη από το βαρύ μνημόνιο που προσφέρεται και πρέπει να αποδεχθεί.