X

Κι όμως δίνουν… αποδείξεις!

Για μια ακόμη φορά το γνωστό Γερμανικό περιοδικό Spiegeιi, έσταξε χολή σε βάρος της χώρας μας.

Ant1news

Σε άρθρο του ο ανταποκριτής του στην Αθήνα, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στα νησιά μας, πουθενά δεν έλαβε απόδειξη ενώ όταν τη ζητούσε …….. τον κοιτούσαν με«μισό μάτι».

Μάλιστα λέγεται πως αυτό δεν «ακούστηκε» καθόλου καλά στην Γερμάνια, εν όψη μάλιστα  και της αυριανής συνάντησης Μερκελ–Σαμαρά.

Στο διαδίκτυο το περιοδικό και ο συγκεκριμένος  συντάκτες του, έλαβα τις «δέουσες απάντησης» - ώρα είναι να πουν κι αυτοί πως δεχτήκαν απειλές – από άοπλους ανωνύμους πολίτες που είχαν κατά κύριο λόγο, άλλη άποψη για το θέμα.

Θα σας πω τι μου συνέβη φέτος στις δικές μου καλοκαιρινές διακοπές, σε Ιρια, Τολό, Ναύπλιο και Πόρτο Χέλι όπου βρέθηκα στο δεύτερο 15μερο του Αυγούστου!

Να ξεκαθαρίσω πως έχω ψύχωση με το μάζεμα αποδείξεων, ασχέτως του τι ακούγεται από τις αρμόδιες αρχές , για το αν θα αξιοποιούνται ή όχι! Κι εγώ φροντίζω να τις ζητώ αν δεν μου τις φέρνουν ……. Κι απ` όσο θυμάμαι δεν μου έχουν «στραβώσει τη μούρη».

Με την 3μελη οικογένεια μου περάσαμε 12 μέρες στις περιοχές αυτές που είναι ιδιαίτερα τουριστικές. Ε , λοιπόν αν σας πω πως όπου κι αν πήγα μου έδωσαν την ανάλογη απόδειξη θα το πιστέψετε; Μα σε ταβέρνα, μα σε εστιατόριο, μα σε καφετέρια, σε μανάβικο, σε εμπορικό, σε ενοικιαζόμενα ή όπου αλλού, οι επαγγελματίας ήταν απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Το χάρηκα αυτό! Και φυσικά δε μιλάμε για αποδείξεις αξίας, αλλά και γι` αυτές τις μικρές του μισού ή του 1-2 ευρώ, που γέμιζαν τις τσέπες μου (νεράκια, παγωτά, εφημερίδα κτλ.).

Κι όχι ότι με ήξεραν κι έλεγαν «δώστου αυτού μη μας κράξει πουθενά», ήταν συνεπείς παντού! Αυτό το τσέκαρα! Κι όταν το συζήτησα αυτό με συγγενείς και φίλους, με χαρά έμαθα πως κι αυτοί είχαν ανάλογες εμπειρίες από τις δικές τους καλοκαιρινές εμπειρίας. «Από αποδείξεις άλλο τίποτα» μου είπαν……. . Και κάποιοι απ’ αυτούς είχαν αλωνίσει τα νησιά ( Άνδρο, Ίο, Κέρκυρα, Πάρο).

Αυτό σημαίνει πως παντού όλοι ήταν καθαροί; Όχι βέβαια. Αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κι ιδίως με αυτό τον τρόπο. Φυσικά κι υπάρχουν αυτοί που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα…….. αλλά όχι να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Πάντως οι «πληρωμένες απαντήσεις» ήρθαν στο έντυπο από τους ίδιους τους αναγνώστες του στη Γερμανία. Κι ήταν αποστομωτικές! « Κι εμείς πήγαμε στην Ελλάδα σε Κρήτη, Βόλο, Κέρκυρα, Μύκονο, Σύρο κα. και παντού μας έδιναν αποδείξεις για τα πάντα». Εκτός κι αν ο συντάκτης στάθηκε όντως τόσο άτυχος, κι έπεσε πάνω σε όλους αυτούς ……………. που ανήκουν στη κατηγορία όσων δεν είναι λάτρεις της νομιμότητας!