X

Μπράβο τους, μπράβο τους!!!!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, της Θεσσαλονίκης γίνεται μεγάλη γιορτή, όπου τιμούνται οι απόφοιτοι των Λυκείων που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ant1news

Φέτος ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το 1ο ΓΕΛ Μενεμένης του οποίου οι απόφοιτοι πέτυχαν το απόλυτο: να εισαχθούν όλοι σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, κατά κύριο λόγο στη Βόρειο Ελλάδα. Και μιλάμε για ένα Δημόσιο Σχολείο σε μια λαϊκή περιοχή όπου τα προβλήματα είναι πολλά! Το καλοκαίρι που πέρασε 10 μαθητές της Γ` Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ δεν έδωσαν εξετάσεις για διαφόρους λόγους, ενώ οι υπόλοιποι 63(!) μπήκαν σε κάποια σχολή! Κι αυτό χωρίς φροντιστήρια, αφού παρακολουθούσαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που τους παρείχαν δωρεάν καθηγητές απ` το σχολειό τους!

Να σημειωθεί πως τα παιδιά μπήκαν σε σπουδαίες σχολές όπως : Πολιτικών Επιστημών, Παιδαγωγικά, Ιατρική, Τοπογράφων – Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Λογιστικής, Ιστορίας και Εθνολογίας, Νομική, Αστυφυλάκων, Κινηματογράφου, Γερμανικής Φιλολογίας, Φιλοσοφική,, Θεολογίας, Βιολογίας, Ψυχολογίας, Λογοθεραπευτών, Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών κα.

Σε αυτή την ξεχωριστή «συνεργασία – επιτυχία» στάθηκαν με τις δηλώσεις τους στη γιορτή, ο Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Ζαφειρίου.

Οι μαθητές αυτοί έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς! Κυρίως σε αυτούς που κατηγορούν το Δημόσιο Σχολείο και που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα καταφέρνει! Και δεν είναι μόνο αυτό που προκύπτει από το ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Το 100% επιτυχίας ήρθε χάρη στην αγαστή συνεργασία των μαθητών και των δασκάλων τους, με τους γονείς να «σιγοντάρουν» με τον τρόπο τους. Αυτοί που «έσκισαν» στις εισαγωγικές εξετάσεις ………..δείχνουν το δρόμο…….…. ! Τ` ακούει κανείς ;