X

Κοίτα να δεις τι δείχνουν τα ….λύματα!

Ο Γιάννης Αρβανίτης με αφορμή την έρευνα στα λύματα της Αθήνας τα οποία είναι «πλούσια» σε ψυχοφάρμακα θυμάται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ant1news

Πριν από χρόνια μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν το είχα διαβάσει σε  ελληνική  εφημερίδα (μου διαφεύγει το όνομα της) -αναδημοσίευση από ξένο έντυπο - αν και δεν με είχε παραξενέψει ως συμβάν, τη στιγμή που μπλέκονταν Μυστικές Υπηρεσίες! Κι εδώ ο λόγος ήταν για την περιβόητη ΜOSSAD!

Ήταν σε μια εποχή που στο Παρίσι γινόταν συνομιλίες για την λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα - ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων  ήταν και οι αποκαλούμενες «εγγυήτριες δυνάμεις» - Συρία, Ιορδανία, Λίβανος κα. Να  φανταστείτε ότι στη Συρία πρόεδρος ήταν ο πατέρας Άσσαντ!

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ισραήλ δυναμίτισε τις συνομιλίες, παρότι είχε «πάει» σ` αυτές με…. θετικό «σκοπό»  για  λύση στο θέμα! Φτου κι απ` την αρχή που λένε!

Κι όμως η απάντηση γι` αυτή την αλλαγή στάσης, έγινε γνωστή λίγο καιρό αργότερα…. «κάτω από συνθήκες που αξίζουν διερεύνηση»! Τη είχε αποκαλυφθεί από περιοδική έκδοση με ειδίκευση σε θέματα Άμυνας; Λοιπόν: «Το Ισραήλ ήταν αποφασισμένο να προσφέρει πολλά στο ζήτημα επίλυσης του Παλαιστινιακού, σε σημείο που πολλοί διεθνείς αναλυτές να  απορούν για τη στάση του αυτή - πίεση από ΗΠΑ ο λόγος»! Μπρος στην ενδεχόμενη ειρήνευση όμως, πολλά μπορούσα να γίνουn - γι` αυτό και οι προτεινόμενες παραχωρήσεις από το Ι.

Ο λόγος της αλλαγής πλεύσης: Μα η αποκάλυψη από την ΜΟSSAD! Πράκτορες της είχαν κατάφερε μέσω ειδικής συσκευής, να «μαζέψουν» ούρα από το δωμάτιο του Σύρου προέδρου Άσσαντ - ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας!

Οι αναλύσεις του «δείγματος», αποκάλυψαν ότι ο χρόνος ζωής του δεν θα ήταν και πολύ μακρύς! Και η πρόταση των στελεχών της Μ. προς τη κυβέρνηση του Ι. , όταν αρνητική για την όποια συμφωνία -η  Συρία όταν βασικός παράγοντας για κάτι τέτοιο -αφού σύντομα ο πρόεδρος της  γειτονικής χώρας θα «άλλαζε»! Έτσι το Ισραήλ θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι επαφές σε άλλο επίπεδο, αφού τα δεδομένα θα είχαν αλλάξει πλήρως! Κι είχαν δίκιο, όπως αποδείχτηκε!

Διαβάζοντας προ ημερών στην εφ. Δημοκρατία ένα άρθρο, θυμήθηκα τα όσα σας προανέφερα! Εκεί παρουσιαζόταν τα` αποτελέσματα έρευνας διεθνούς ερευνητικής ομάδας με επικεφαλής τον έλληνα καθηγητή Χημείας (ΕΚΠ) κ. Θωμαΐδη-που βασίζονταν στα αποτελέσματα εξετάσεων στα λύματα της ΕΥΔΑΠ!

Βάση αυτών προέκυψε ότι τα τελευταία χρόνια, η χρήση αντιψυχωτικών φαρμάκων από του Αθηναίους, αυξήθηκε κατά 35 φορές, των αγχολυτικών κατά 19 και των αντικαταθλιπτικών κατά 11! Κατά 13 φορές αυξήθηκε η χρήση των αντιυπερτασικών σκευασμάτων, ενώ διπλασιάστηκε η χρήση φαρμάκων για την επιληψία! Όλα αυτά δείχνουν πως η ψυχική υγεία των κατοίκων του λεκανοπέδιου, έχει επηρεαστεί καταλυτικά από την κρίση που έχει πλήξη τη χώρα!

Από παρόμοιες έρευνες προκύπτουν στοιχεία για τον τρόπο ζωής των πολιτών καθώς και για το επίπεδο της υγείας τους!