X

Πάνω από 700 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, φυσίγγια, χρήματα κ.α.

Ant1news



Μία μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βουρβούρων Αρκαδίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Για την υπόθεση, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί, μετά από ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη Αρκαδίας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 30 και 32 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ο 24χρονος και ο 30χρονος, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη - επιτήρηση της φυτείας, συνελήφθησαν κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν τα δενδρύλλια κάνναβης.


Σύμφωνα με την αστυνομία, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, τρεις γεμιστήρες, εκατόν ενενήντα τέσσερα φυσίγγια, πέντε κινητά τηλέφωνα, σπόροι κάνναβης και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.).



Παράλληλα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει να εφοδιάζει τους άλλους δύο συλληφθέντες με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.


Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, σπόροι κάνναβης, ένας σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.