X

Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ ταρακούνησε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, ενώ τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ant1news



Τουλάχιστον 73 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες.

Σημειώνεται ότι οι 57 από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν στο νησί Μποχόλ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και 16 στα γειτονικά νησιά Σεμπού και Σικιγιόρ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στην πύρινη ζώνη του Ειρηνικού, που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά έντονη σεισμική δραστηριότητα και εκρήξεις ηφαιστείων.

Πολλά από τα θύματα καταπλακώθηκαν στο κτίριο της ψαραγοράς η οποία κατέρρευσε στην πόλη Σεμπού, ενώ ένα παιδί σκοτώθηκε από το ποδοπάτημα του πανικόβλητου πλήθους που προσπαθούσε να διαφύγει από άλλο κτίριο.

Κάτοικοι και τουρίστες κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε παλιά και σύγχρονα κτίρια, ιστορικές εκκλησίες, ένα πανεπιστήμιο και στο οδικό δίκτυο.

Λίγες ώρες μετά τον σεισμό, η έκταση των ζημιών δεν είναι γνωστή. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις πληροφορίες για κατάρρευση σχολείου , σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του Σεμπού, ο οποίος διευκρίνισε ότι ακόμη και η υπηρεσία του αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την έδρα της διότι το κτίριο έχει υποστεί ζημιές.