X

Διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα

Νέα διαρροή μολυσμένου βρόχινου νερού από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα.

Ant1news

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις από το πέρασμα του τυφώνα Ουίφα πλημμύρισαν το φράγμα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα μολυσμένο νερό να διαρρεύσει από τις εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco.

Οι δεξαμενές του σταθμού είναι σφραγισμένες με μία πλάκα σκυροδέρματος, η οποία περιβάλλεται από ένα μικρό φράγμα. Κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς, όμως, το νερό συγκεντρώνεται στη συγκεκριμένη ζώνη και ξεχειλίζει, μεταφέροντας ραδιενεργά στοιχεία.

Η Tepco ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον περίβολο του εργοστασίου σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση, η οποία δεν προκάλεσε σημαντικά εμπόδια στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εδώ και δυόμιση χρόνια, μετά το καταστροφικό τσουνάμι, τα προβλήματα διαρροής ραδιενεργού ύδατος από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν έχουν τέλος και η ιαπωνική κυβέρνηση έχει εμπλακεί ενεργά στη διαδικασία απορρύπανσης, προκειμένου να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα.

Tη Δευτέρα αναμένεται να φθάσει στην Ιαπωνία κλιμάκιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για να εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιχείρηση απορρύπανσης της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, την οποία έχουν εγκαταλείψει δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι.