X

Εκκενώθηκε προληπτικά ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα

Οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε και το μικρό τσουνάμι που ακολούθησε.

Ant1news



Εντολή να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις έλαβαν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και το μικρό τσουνάμι που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, η εντολή δόθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO και αφορούσε έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι κλήθηκαν, για προληπτικούς λόγους, να φύγουν και να αναζητήσουν προστασία σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν και τα πλοία που ήταν δεμένα στο λιμάνι, νότια του πυρηνικού σταθμού. Όπως ανακοίνωσε η TEPCO, δεν παρατηρήθηκε κάποιο νέο πρόβλημα από τον σεισμό, ούτε αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ήρε στο μεταξύ την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδώσει μετά τον ισχυρό σεισμό. Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι ένα κύμα ύψους 40 εκατοστών έπληξε τον κόλπο του Κούτζι, στην επαρχία Ιβάτε και την πόλη Σόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα. Ένα μικρότερο κύμα, ύψους 30 εκατοστών, έπληξε το Ισινομάκι της επαρχίας Μιγιάγκι, μια πόλη που καταστράφηκε από τον σεισμό και το μεγάλο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tohoku Electric Power ένα κύμα ύψους 55 εκατοστών καταγράφηκε στο λιμάνι της Οναγκάβα, όπου λειτουργεί ένας πυρηνικός σταθμός. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν από τις ακτές και να αναζητήσουν καταφύγιο σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.