X

Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου ύποπτο βομβιστικής επίθεσης

Μέχρι θανάτου λιθοβολήθηκε από χωρικούς ο βασικός ύποπτος για την βομβιστική επίθεση με 18 νεκρούς που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες.

Ant1news



Τον νόμο στα χέρια τους πήραν χωρικοί στο Αφγανιστάν και λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου τον βασικό ύποπτο της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε προχθές στο ανατολικό Αφγανιστάν, προκαλώντας τον θάνατο 18 ανθρώπων.

«Ο Μοχάμεντ Ασέφ, από το χωριό Χαμπίμπ Κάλα, παραδέχθηκε ότι είχε ανάμιξη στην επίθεση και χωρικοί τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αχμάντι, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάζνι, όπου εξερράγη η βόμβα κατά τη διέλευση λεωφορείου που μετέφερε προσκεκλημένους σε γάμο, την Κυριακή το απόγευμα.

«Οι χωρικοί είχαν δει έναν άνδρα να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο της επίθεσης αμέσως μετά την έκρηξη», πρόσθεσε αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, υποστηρίζοντας ότι οι χωρικοί τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στο σπίτι του.

«Σύμφωνα με τους χωρικούς, ο Ασέφ είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ανάλογα επεισόδια και είχε σχέσεις με τους Ταλιμπάν», κατέληξε ο Αχμάντι, γνωστοποιώντας ότι στο σπίτι του Ασέφ κατασχέθηκαν τηλεχειριστήρια που χρησιμοποιούνται για βομβιστικές επιθέσεις.