X

Νεογέννητο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα του φονικού τυφώνα

Έξι ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα από τις κεντρικές Φιλιππίνες, μία κοπέλα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι μέσα σε εκκλησία της ισοπεδωμένης πόλης Τακλομπάν.

Ant1news

Το κλάμα του νεογέννητου σκόρπισε δάκρυα χαράς στους πληγέντες που έχουν κατακλύσει την εκκλησία της πόλης Τακλομπάν, η οποία λειτουργεί ως κέντρο ανακούφισης των κατοίκων.

Ερωτώμενος για το όνομα που θα δώσει στο παιδί, ο πατέρας απάντησε: «Δεν ξέρω, μάλλον Γιολάντα», αναφερόμενος στο όνομα με το οποίο είναι γνωστός στους ντόπιους ο τυφώνας Χαϊγιάν, που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στη νησιωτική χώρα.

Πολλά πτώματα παραμένουν κάτω από τα ερείπια, ενώ δεκάδες νεκροί κείτονται στους δρόμους. Τα σωστικά συνεργεία σκάβουν στη λάσπη και τα ερείπια στην πόλη Τακλομπάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, για να εντοπίσουν και να ανασύρουν νεκρούς. Πολλοί νεκροί κείτονται στους δρόμους καθώς υπάρχει έλλειψη από τις ειδικές πλαστικές σακούλες μέσα στις οποίες τοποθετούνται τα πτώματα.

Επισήμως, ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα Χαϊγιάν ανέρχεται στους 2.357. Ωστόσο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι οι νεκροί μόνο στην πόλη Τακλομπάν μπορεί να φθάσουν τους δέκα χιλιάδες.