X

Αερογέφυρα σωτηρίας στα χωριά των Φιλιππίνων

Η Πολεμική Αεροπορία των Φιλιππίνων ξεκίνησε επείγουσες πτήσεις, για παροχή φαγητού και νερού, στα απομακρυσμένα χωριά που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Ant1news

Ελικόπτερα, που χρονολογούνται από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο μετέφεραν δέματα με τρόφιμα και νερό σε κοινότητες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων.

Τα πακέτα περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, σαρδέλες, κονσερβοποιημένα προϊόντα, ζυμαρικά και νερό για τους Φιλιππινέζους που μετά τον εφιάλτη του τυφώνα, που κατέστρεψε πολλά από τα κεντρικά νησιά των Φιλιππίνων στις 8 Νοεμβρίου, έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα την πείνα και τις ασθένειες.

Ο ισχυρός τυφώνας ισοπέδωσε την παράκτια πόλη της Τακλομπάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, σκοτώνοντας χιλιάδες κατοίκους και μετατρέποντας την πόλη σε μια πόλη φάντασμα, γεμάτη από πτώματα.

Τα Ηνωμένα Έθνη, σε ένα τελευταίο απολογισμό, κάνουν λόγο για 4.460 νεκρούς, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον τελευταίο επίσημο αριθμό που δόθηκε. Ο ΟΗΕ ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε σε 1,9 εκατομμύρια από 900.000.