X

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στις Φιλιππίνες

Στους 5.500 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες από τον υπερτυφώνα Χαϊγιάν, ενώ αγνοούμενοι παραμένουν 1.757 άνθρωποι, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Ant1news



Ωστόσο, ο τραγικός απολογισμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει, με δεδομένο ότι κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών που ισοπεδώθηκαν εξακολουθούν να εντοπίζονται σοροί θυμάτων.

Από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ καταστράφηκαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κατοικίες και τραυματίστηκαν 26.000 άνθρωποι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία των αρχών.

Το κόστος από τις ζημιές στις υποδομές και στις καλλιέργειες ξεπερνά τα 70,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ύψος των συνολικών ζημιών παραμένει ανυπολόγιστο. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η ανάγκη για την παροχή  ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό παραμένει μεγάλη και είναι κρίσιμη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να στηρίξει τους επιζώντες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει την κατασκευή ξύλινων σπιτιών ως προσωρινά καταφύγια για τους επιζώντες, οι οποίοι στην παρούσα φάση φιλοξενούνται σε σκηνές και αυτοσχέδια καταλύμματα.