X

Δανή τουρίστρια βιάστηκε ομαδικά στο Νέο Δελχί

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μία 51χρονη Δανή τουρίστρια στην ινδική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αξιωματούχους και δημοσιεύματα.

Ant1news



Η γυναίκα κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση, υπό την απειλή μαχαιριού, από οκτώ άνδρες το απόγευμα της Τρίτης όταν έχασε τον δρόμο για το ξενοδοχείο όπου διέμενε, στη συνοικία Παχαργκάντζ στο κεντρικό Νέο Δελχί.

«Είπε ότι ζήτησε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο της όταν την πλησίασαν οι άνδρες και την οδήγησαν σε απομονωμένο μέρος όπου και της επιτέθηκαν», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ινδικής πρωτεύουσας Ρατζάν Μπαγκάτ. Οι δράστες της έκλεψαν επίσης ένα iPad και χρήματα.

Η γυναίκα, η οποία επέστρεψε στη χώρα της σήμερα το πρωί, αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση, πρόσθεσε ο Μπαγκάτ. Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 15 ανδρών από την περιοχή, οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται, όπως μετέδωσε το δίκτυο NDTV. Ενημερώθηκε παράλληλα και η πρεσβεία της Δανίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το θύμα βρισκόταν στην Ινδία εδώ και μία εβδομάδα και χθες είχε μεταβεί στο Νέο Δελχί από την πόλη Άγκρα.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την καταγγελία μίας τουρίστριας από την Πολωνία πως έπεσε θύμα βιασμού στην ινδική πρωτεύουσα από οδηγό ταξί την ώρα που κινούνταν στην πόλη μαζί με τη 2χρονη κόρη της.

Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας έχουν προκαλέσει κατακραυγή στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό που επέφερε και τον θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012.