X

Στον συγκυβερνήτη άρεσαν τα «πάρτι» μέσα στο πιλοτήριο

Σοκ προκαλούν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο συγκυβερνήτης του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines συνήθιζε να καλεί γυναίκες στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης.

Ant1news

 

Η νεαρή  Αυστραλέζα Τζόντι Ρους περιγράφει τις στιγμές που πέρασε με τον Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ ως επισκέπτρια στο πιλοτήριο αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από τα νησιά Πουκέ στην Κουάλα Λουμπούρ, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν και σχετικές φωτογραφίες.

Η μαρτυρία αυτή έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το αν η συμπεριφορά του πιλότου μέσα στο πιλοτήριο ενδεχομένως να έφερνε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Όπως λέει η νεαρή γυναίκα μόλις είδε στην τηλεόραση τη φωτογραφία του πιλότου του Boeing της Malaysia Airlinesμ, έπαθε σοκ, καθώς αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τον ίδιο πιλότο που είχε γνωρίσει το 2011 και μάλιστα είχε και φωτογραφίες μαζί του μέσα στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η νεαρή γυναίκα, η γνωριμία της με τον Χαμίντ έγινε το 2011 ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση από τα Πουκέ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ . Οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους προσκάλεσαν την ίδια και την φίλη της να  περάσουν όλη την πτήση μέσα στο πιλοτήριο και εκείνες δέχτηκαν. Σύμφωνα πάντα με τη Ρους, μαζί με τη φίλη της κάθισαν στο κόκπιτ και στην απογείωση αλλά και στην προσγείωση του αεροσκάφους, ενώ οι δύο συγκυβερνήτες τούς ζήτησαν αν ήθελαν να μείνουν μαζί τους για μερικές ακόμα νύχτες στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Κατά τη διάρκεια της  πτήσης μάς μιλούσαν και κάπνιζαν, κάτι που απ' ό,τι ξέρω δεν επιτρέπεται εν ώρα πτήσης», ενώ υπήρχαν στιγμές που δεν κοίταζαν καθόλου την πορεία του αεροσκάφους, είπε, ωστόσο όπως διευκρίνισε σε κανένα σημείο της πτήσης δεν ένιωσε να απειλείται η ασφάλειά της.

Πάντως, στην Κουάλα Λουμπούρ ο Χιού Ντανλίβι, ο εμπορικός διευθυντής της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρία "δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει" ότι οποιεσδήποτε ενέργειες του πληρώματος του αεροσκάφους μπορεί να προκάλεσαν την εξαφάνισή του το Σάββατο. "Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπήρξε κάτι, ότι έγιναν κάποιες ενέργειες εντός του αεροσκάφους από το πλήρωμα που να προκάλεσαν την εξαφάνισή του", τόνισε.