X

Απαγχονισμός η ποινή σε 3 καθ΄έξιν βιαστές

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο δι΄απαγχονισμού τρεις άνδρες για δύο ομαδικούς βιασμούς.

Ant1news


Δικαστήριο της Βομβάης εφάρμοσε, για πρώτη φορά, το νέο νόμο  που επιτρέπει την επιβολή της εσχάτης των ποινών σε υπότροπους βιαστές.

Ο νέος νόμος υιοθετήθηκε μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012, που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για δύο ομαδικούς βιασμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το 2013. Οι Μοχάμεντ Σάλιμ Ανσάρι, 28 ετών, Βιτζάι Μόχαν Τζάντχαβ, 19 ετών και ο Μοχάμεντ Κάσιμ Χάφεζ Σάιχ, 21 ετών, είχαν κριθεί ένοχοι τον Μάρτιο για τον ομαδικό βιασμό μιας φωτορεπόρτερ και μιας τηλεφωνήτριας.

«Για πρώτη φορά στην Ινδία δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή σε βιαστές που υποτροπιάζουν, δήλωσε ο εισαγγελέας Ουτζουάλ Νίκαμ και ανακοίνωσε ότι «οι τρεις άνδρες θα απαγχονιστούν».  Οι τρεις καταδικασθέντες, πάντως, μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Εν τω μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστήριο στο Κεράλα καταδίκασε έναν δικηγόρο σε ισόβια κάθειρξη και 23 συγκατηγορουμένους σε ποινές έως 13 χρόνια για το βιασμό μιας 16χρονης στη νότια Ινδία, πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Η 16χρονη είχε απαχθεί το 1996 και βιάστηκε περισσότερες από 60 φορές σε ξενοδοχεία, σπίτια και αυτοκίνητα για διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα.

Το 2005 δικαστήριο της Κεράλα είχε απαλλάξει τους 34 από τους 35 κατηγορούμενους στην υπόθεση. Το θύμα στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο, μετά από καθυστέρηση οκτώ ετών, διέταξε την επανεξέταση της υπόθεσης.