X

Μαζικά στις κάλπες οι Αφγανοί παρά τις απειλές των Ταλιμπάν

Αψηφώντας τις απειλές των Ταλιμπάν, που είχαν προειδοποιήσει με επιθέσεις οι Αγφανοί πολίτες πήγαν μαζικά στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές.

Ant1news



Η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όπως ανέφερε ένας εκλογικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η «συμμετοχή ήταν πραγματικά καλή» και πως «η πλειονότητα συμμετείχε στις εκλογές αυτές».

«Στις 5.00 μ.μ. [3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας] ολοκληρώσαμε τη διαδικασία και κλείσαμε όλα τα εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Νουρ Μοχάμαντ Νουρ, εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, τον οποίο επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Σε όσους περίμεναν στην ουρά πριν από τις 5.00 μ.μ. θα επιτραπεί να ψηφίσουν», ακόμη και μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι, η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 58%.

Στη διάρκεια του πρώτου γύρου των εκλογών δεν έλειψαν και οι επιθέσεις, καθώς τέσσερις ψηφοφόροι τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο στη νοτιοανατολική επαρχία Λόγκαρ.