X

Απήγαγαν υφυπουργό και πυροβόλησαν βουλευτή στην Καμπούλ

Έκρηξη βίας στο Αφγανιστάν, μόλις, μία εβδομάδα μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ant1news


Ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των αφγανικών δυνάμεων να διατηρήσουν την ασφάλεια στη χώρα, καθώς τα ξένα στρατεύματα ετοιμάζονται για την αποχώρησή τους μέχρι το τέλος του 2014, εγείρουν η απαγωγή του υφυπουργού και ο τραυματισμός από σφαίρα γυναίκας βουλευτή.

Η Μαριάμ Κούφι τραυματίστηκε, σε αριστοκρατική συνοικία της Καμπούλ, μετά από φιλονικία με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.  Η ζωή της Κούφι δεν διατρέχει κίνδυνο. Ένας άνδρας συνελήφθη ενώ διεξάγεται έρευνα.

Ένοπλοι απήγαγαν τον Άχμαντ Σαχ Ουάχιντ, υφυπουργό Δημοσίων Έργων, καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δήλωσαν αξιωματούχοι. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ην ευθύνη για την απαγωγή. Η απαγωγή ενός τόσο υψηλόβαθμου προσώπου είναι σπάνιο γεγονός στο Αφγανιστάν.

Ο τραυματισμός της βουλευτού και η απαγωγή του υφυπουργού συνέβησαν μόλις μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δεν δείχνουν ξεκάθαρο νικητή από τον πρώτο γύρο, και είναι όλο και πιο πιθανή η διεξαγωγή και δεύτερου γύρου εκλογών, στα τέλη Μαΐου, μεταξύ του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αμπντουλά Αμπντουλά και του πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ασράφ Γάνι. Τα τελικά αποτελέσματα, του πρώτου γύρου, αναμένεται να ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου.