X

Σούσι και παιχνίδια με… ρομπότ απολαμβάνει ο Ομπάμα στην Ιαπωνία

Τοπικές γεύσεις δοκίμασε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία ο Μπαράκ Ομπάμα, και στη συνέχεια «έπαιξε» με… ρομπότ!

Ant1news

Επίσκεψη πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην Ιαπωνία και αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια που αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα. H περιοδεία του πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, ενώ η Κίνα δείχνει τις επεκτατικές της διαθέσεις στην περιοχή και η Βόρειος Κορέα παρουσιάζεται να ετοιμάζει νέες πυρηνικές δοκιμές.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στα πλαίσια της ασιατικής περιοδείας επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Αναδυόμενων Επιστημών και Καινοτομίας, Μιραϊκάν και υποκλίθηκε στον «Άσιμο» το ρομπότ.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε σε ιαπωνική εφημερίδα ότι οι νησίδες Σενκάκου που διεκδικούν το Πεκίνο και το Τόκιο στην Ανατολική Σινική Θάλασσα ανήκουν στην Ιαπωνία «και εντάσσονται στο πεδίο της διμερούς Συνθήκης ΗΠΑ-Ιαπωνίας για την Αμοιβαία Συνεργασία και Ασφάλεια».

Εν τω μεταξύ, σε φιλική ατμόσφαιρα χθες το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος και ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε δείπνησαν στο παγκοσμίου φήμης εστιατόριο σούσι, βραβευμένο με τρία αστέρια “Michelin” «Σουκιγιαμπάσι Τζίρο», στη συνοικία Γκίνζα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.