X

Νέο σοκ για τις οικογένειες των θυμάτων του ναυαγίου: Μπέρδεψαν τις σορούς!

Το τραγικό λάθος παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Σεούλ υποστηρίζοντας ότι «κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν εσφαλμένα σε λάθος οικογένειες».

Ant1news

Οργή έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου Sewol στη Νότια Κορέα ένα τραγικό λάθος των αρχών. 

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι συγγενείς των θυμάτων παρέλαβαν λάθος σορούς, μετά από μπέρδεμα.

Το τραγικό λάθος παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Σεούλ υποστηρίζοντας ότι «κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν εσφαλμένα σε λάθος οικογένειες», ενώ η ανακάλυψη αυτή έγινε από γραφεία κηδειών σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αποφευχθούν νέα τέτοια τραγικά λάθη στη συνέχεια η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης των θυμάτων.

Όπως έγινε γνωστό θα γίνεται λήψη δείγματος DNA, ενώ στις αναγνωρίσεις θα ταυτοποιούνται δακτυλικά αποτυπώματα και οδοντιατρικά αρχεία. Στη συνέχεια, αφού γίνει η ταυτοποίηση θα δίνεται εντολή για τη μεταφορά της σορού.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα αίτια για την τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον σε 181 ανθρώπους κυρίως εφήβους, οφείλεται στον συνδυασμό ανθρώπινου λάθους και μηχανικής βλάβης.

Εν τω μεταξύ, Νοτιοκορεάτες ερευνητές δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι σωσίβιες λέμβοι και οι ολισθητήρες διαφυγής σε ένα θυγατρικό πλοίο αυτού που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν λειτουργούσαν σωστά, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.