X

Αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη το πλήρωμα του μοιραίου πλοίου

Για εγκληματική αμέλεια κατηγορούνται τα 15 υψηλόβαθμα στελέχη του πληρώματος του μοιραίου νοτιοκορεατικού πλοίου.

Ant1news



Σε βάρος και των 15 υψηλόβαθμων μελών του πληρώματος απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια, μετά την τραγωδία με το ναυάγιο του νοτιοκορεατικού πλοίου, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και κυρίως παιδιά που πήγαιναν σχολική εκδρομή.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων ακόμη μελών του πληρώματος του Sewol. Είχε προηγηθεί η σύλληψη 11 μελών του πληρώματος, ανάμεσά τους και ο καπετάνιος.

Τα 15 μέλη του πληρώματος κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο όταν αυτό άρχισε να βυθίζεται. Το πλοίο Sewol μετέφερε 476 άτομα όταν ξαφνικά πήρε κλίση και βυθίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σήμερα ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο αυξήθηκε σε 187, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των υπόλοιπων αγνοούμενων επιβατών βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 147, ενώ 115 άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Οργή έχει προκαλέσει την ίδια στους συγγενείς των θυμάτων το τραγικό λάθος των αρχών να παραδώσουν λάθους σορούς, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.