X

Συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα

Δεκαεπτά ημέρες μετά την τραγωδία με το ναυάγιο του οχηματαγωγού Sewol  στη Νότια Κορέα, 236 άνθρωποι έχουν δηλωθεί επίσημα νεκροί και 66 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ant1news



Το Σάββατο εντοπίστηκαν στο ναυάγιο του πλοίου Sewol ακόμη οκτώ σοροί, με τις οποίες ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 236. Αγνοούμενοι παραμένουν ακόμη 66 άνθρωποι, ενώ οι έρευνες έχουν σταματήσει εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Οι δύτες τώρα «αδυνατούν να βουτήξουν εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και των μεγάλων κυμάτων που ενισχύει ο ριπαίος άνεμος» ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Κο Μιούνγκ Σουκ.

Περισσότεροι από 100 δύτες, οι οποίοι πρόσφατα χρειάστηκε να εργαστούν σε ακραίες συνθήκες, περιμένουν μέχρι τα κύματα να κοπάσουν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, την ώρα που εκτιμάται ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους δεν θα βρεθούν ποτέ.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων απαιτούν το σύνολο των σορών να ανασυρθεί από το εσωτερικό του πλοίου, που βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων, όμως τα ισχυρά ρεύματα σε αυτό το σημείο θεωρείται βέβαιο πως έχουν ήδη μεταφέρει κάποιες σορούς στα ανοικτά.