X

Χειροπέδες και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειριζόταν το Sewol

Στη σύλληψη του επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το μοιραίο νοτιοκορεατικό πλοίο Sewol προχώρησαν οι νοτιοκορεατικές αρχές.

Ant1news



Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειριζόταν το πλοίο, που ναυάγησε τον περασμένο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία.

Το Yonhap ανέφερε ότι ο Κιμ Χαν Σικ συνελήφθη στην κατοικία του στην Μπουντάνγκ, νοτίως της Σεούλ, με κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές της ανθρωποκτονίας και της παραβίασης μέτρων ασφάλειας του πλοίου. Ο Κιμ εκτιμάται ότι είχε εγκρίνει ή ανεχθεί την τακτική υπερφόρτωση του μοιραίου πλοίου στα δρομολόγιά του από το δυτικό λιμάνι Ίντσεον προς το νότιο νησί Ζέζου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Sewol μετέφερε 3.608 τόνους φορτίου, περιλαμβανομένων 108 οχημάτων, στις 16 Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν προς το νησί. Το φορτίο του ήταν τριπλάσιο από αυτό που προβλέπεται, όπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει οι ερευνητές.

Συνολικά, από τους 476 επιβαίνοντες, 172 διασώθηκαν και 35 θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχουν ανασυρθεί 269 πτώματα, εκ των οποίων πολλά ανήκουν σε μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκδρομή. Οι διασώστες έχουν αναφέρει πως ελπίζουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων έως το Σάββατο.