X

Βόρεια Κορέα: «Πολιτική πόρνη» η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Με βαριές εκφράσεις επιτίθεται στην πρόεδρο της Νότιας Κορέας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.

Ant1news

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε το Μάρτιο μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύσουν τις εγκαταστάσεις της Νότιας Κορέας, έγιναν αφορμή για «λεκτικό πόλεμο».

Η «πολιτική πόρνη»,  η πρόεδρος της Νότιας Κορέας στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ σχετικά με το συγκρουσιακό σενάριο συνομωσίας που κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ για κατασκοπεία, υποστήριξε εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων της τελευταίας και συνέχισε σχολιάζοντας τις ΗΠΑ:

«Αν η Ουάσινγκτον ακούει μόνον αυτά που διαλαλούν τα ανδρείκελά της, είναι καταδικασμένη να κατηγορείται πως είναι ένας παππούς με γεροντική άνοια που προσπαθεί να κάνει ένα παιδί να πάψει να κλαίει» μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, χωρίς να κατονομάζει τον αξιωματούχο.

Η απάντηση της Νότιας Κορέας ήρθε μέσω του υπουργού Άμυνας, Κιμ-Μιν-σέοκ, ο οποίος εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» και συμπλήρωσε ότι «η Βόρεια Κορέα δεν είναι πραγματική χώρα, έτσι δεν είναι; Δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ούτε ελευθερία. Υφίσταται μόνο για να στηρίζει ένα και μόνο πρόσωπο», δήλωσε ο Κιμ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Σεούλ.

Η επίθεση του Βορρά προς την πρόεδρο της Νότιας Κορέας δεν είναι η πρώτη, αφού πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί ως «γυναίκα ανακούφισης». Ο Μπαράκ Ομπάμα, με τη σειρά του είχε παρομοιαστεί με «προαγωγό της Παρκ» και είχε χαρακτηριστεί, από το καθεστώς, ως «μαύρη μαϊμού».