X

«Θερμό» επεισόδιο στην κορεατική χερσόνησο

Επίθεση με οβίδα δέχθηκε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο στη διαφιλονικούμενη ζώνη με την Βόρεια Κορέα, στην Κίτρινη Θάλασσα.

Ant1news

Η Βόρεια Κορέα έριξε οβίδα κοντά σε ένα νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο που περιπολούσε νοτίως του θαλάσσιου συνόρου που χωρίζει τις δύο χώρες (και το οποίο αμφισβητείται από την Πιονγκγιάνγκ), στην Κίτρινη Θάλασσα.

«Στις 06:00 μία οβίδα πυροβολικού έπεσε σε μικρή απόσταση από πλοίο του πολεμικού ναυτικού μας, το οποίο εκτελούσε περιπολία στα χωρικά μας ύδατα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ, Εόμ Χιοσίκ.

Το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό δίκτυο YTN μετέδωσε πως σε απάντηση το νοτιοκορεατικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον ενός βορειοκορεατικού πολεμικού σκάφους.

Σε πολεμικό κλίμα ήταν η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης της Βορείου Κορέας, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο εξής όλα τα πολεμικά πλοία της Νοτίου Κορέας, τα οποία εκτελούν μανούβρες στη διαφιλονικούμενη ζώνη, θα βρίσκονται στο στόχαστρό μας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση».

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στο νησί Γεονπιόνγκ, που το Νοέμβριο του 2010 είχε βομβαρδιστεί από το βορειοκορεατικό στρατό, γεγονός που είχε προκαλέσει μια διεθνή κρίση και φόβους για μια νέα σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.