X

Λιθοβολήθηκε γιατί παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε

Η 25χρονη Ικμπάλ λιθοβολήθηκε, μέχρι θανάτου, επειδή αψήφησε τη γνώμη της οικογένειάς της.

Ant1news


Θύμα των αυστηρών ισλαμικών αρχών έπεσε η 25χρονη Φαρζάνα Ικμπάλ. Λιθοβολήθηκε από την οικογένειά της και τον πρώην αρραβωνιαστικό της. έξω από την πύλη του δικαστηρίου της Λαχόρης.

Έσυραν την 25χρονη σε μια γωνία και την χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι με τούβλα. Όταν διακομίστηκε σε νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η αστυνομία συνέλαβε, μόνον, τον πατέρα της, καθώς οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν.

Πολλές οικογένειες στο Πακιστάν, μια βαθιά συντηρητική κοινωνία, θεωρούν προσβολή οι κόρες τους να επιλέγουν τον άνδρα με τον οποίο θα παντρευτούν.

Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο για λόγους «τιμής» - ή μάλλον με το πρόσχημα της τιμής, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation και άλλες ΜΚΟ.

Ωστόσο, οι δολοφόνοι ή οι ύποπτοι δολοφονιών συχνά μένουν ατιμώρητοι, βασιζόμενοι σε «παραθυράκια» των νόμων, τους οποίους ειδικοί χαρακτηρίζουν απαρχαιωμένους, αλλά και περίπλοκες νομικές διατάξεις που σε οικογένειες να «συγχωρούν» τους φονιάδες.