X

Εικόνες φρίκης με τα απαγχονισμένα κορίτσια-θύματα βιασμού

Σοκάρει η εικόνα με τα άψυχα σώματα των κοριτσιών να κρέμονται από το δέντρο στο οποίο απαγχονίστηκαν μετά τον βιασμό τους.

Ant1news

Φρίκη χωρίς τέλος προκαλούν οι εικόνες από τα δύο κορίτσια που βρέθηκαν χθες απαγχονισμένα από ένα δέντρο, σε χωριό της Νότιας Ινδίας, μετά από ομαδικό βιασμό που είχαν υποστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα πρώτα στοιχεία των ιατροδικαστικών εξετάσεων έδειξαν ότι τα κορίτσια, 14 και 15 ετών, αυτοκτόνησαν αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά από τον βιασμό τους.

Τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα, ένας εκ των οποίων αστυνομικός, ενώ δύο ακόμα αναζητούνται.

Τα κορίτσια βρέθηκαν στο δέντρο την Τετάρτη το πρωί, ενώ αναζητούνταν από το προηγούμενο βράδυ και οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν μετά από αποκλεισμό όλου του χωριού, με σκοπό τον εντοπισμό τους.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μετά από καταγγελίες ότι δεν έδρασε άμεσα όταν η οικογένεια ανέφερε την εξαφάνιση των παιδιών.

Στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχει, εκτός από την αστυνομία της Ινδίας και διεθνής οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση στην οποία συμμετέχει κάποια αρχή εκτός Ινδίας, όπου οι βιασμοί γυναικών και παιδιών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και συχνά αποκρύβονται.

Στη χώρα θεσπίστηκε η θανατική ποινή για τον καταδικασμένο βιαστή, μετά το θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας από ομαδικό βιασμό, τον Δεκέμβριο του 2012. Φαίνεται ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.