X

Αλληλοκατηγορίες για το λιθοβολισμό της εγκύου στη Λαχόρη

Τη σκότωσε ο σύζυγός της υποστηρίζει, τώρα,  η αδελφή του θύματος.

Ant1news


Η αστυνομία και οι αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι η 25χρονη Φαρζάνα Ικμπάλ, λιθοβολήθηκε από την οικογένειά της επειδή παράκουσε τις εντολές της και αντί να παντρευτεί τον ξάδερφό της επέλεξε για σύζυγο τον Μοχάμαντ Ικμπάλ. 

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αδελφή της Φαρζάνα έδωσε, το Σάββατο,  άλλη εκδοχή για τη δολοφονία. «Ο Μοχάμαντ Ικμπάλ και οι συνεργοί του σκότωσαν την Φαρζάνα, και ο πατέρας της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της λανθασμένα κατηγορήθηκαν για φόνο» δήλωσε η Καλίμπα Μπίμπι σε δημοσιογράφους στη Λαχόρη.

«Ήμουν παρούσα στη σκηνή και όταν εκείνη βγήκε από το δικαστήριο και μόλις μας είδε να στεκόμαστε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έσπευσε προς το μέρος μας. Ο Ικμπάλ και οι συνεργοί του την κυνήγησαν και την χτύπησαν με τα τούβλα».

Η αδελφή της εγκύου επισήμανε ότι είχε περάσει 13 ημέρες με την Φαρζάνα σε κέντρο στήριξης γυναικών τον περασμένο μήνα όπου  κρυβόταν από τον Ικμπάλ.

«Μου είπε ότι ο Ικμπάλ την είχε απαγάγει και την είχε αναγκάσει να τον παντρευτεί. Φοβόταν ότι ίσως θα την σκότωνε όπως την προηγούμενη σύζυγό του, την Αγιέσα», τόνισε η Καλίμπα Μπίμι.