X

Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της πακιστανικής μεγαλούπολης από την επίθεση ενόπλων. Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις.

Ant1news

Βαριά οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, σπέρνοντας τον τρόμο.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες κι ότι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών με τους άνδρες που φρουρούν το αεροδρόμιο. «Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιτιθέμενων, αλλά υποπτευόμαστε ότι οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο είναι τέσσερις ως έξι», πρόσθεσε.

Σύννεφα καπνού υψώνονταν από το ταρμάκ όπου βρίσκονται σταθμευμένα αεροσκάφη, όπως έδειξαν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί του Πακιστάν. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν, ενώ επί τόπου σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις του πακιστανικού στρατού.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια εξέγερση ισλαμιστών που διαρκεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία και έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μια συμμαχία των ισλαμιστών, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (TTP) τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των οποίων είχε κηρυχθεί εκεχειρία την 1η Μαρτίου, η οποία όμως διακόπηκε έναν μήνα αργότερα.

Επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε εστιατόριο όπου συχνάζουν μέλη της σιιτικής μειονότητας.

Μια ομάδα σιιτών βρισκόταν στο εστιατόριο έπειτα από την επιστροφή τους από ένα προσκύνημα στο Ιράν, διευκρίνισε ο Άκμπαρ Ντουράνι,  υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης στην επαρχία Μπαλουχιστάν, όπου σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας.