X

Βαγδάτη: Φονική ενέδρα σε αστυνομικούς

Εννιά αστυνομικοί σκοτώθηκαν βόρεια της Βαγδάτης σε επίθεση εναντίον οχηματοπομπής.

Ant1news


Η επίθεση εναντίον της οχηματοπομπής που μετέφερε τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης της διαφθοράς, Αλάα Τζαουάντ σημειώθηκε σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος συνδέει τη Βαγδάτη με τη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται να εξαπολύσουν αντεπίθεση για να σταματήσουν τη ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών, στο βόρειο Ιράκ.

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, οι οποίοι σύμφωνα με τη Βαγδάτη έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη πρώην στελεχών του στρατού του Σαντάμ Χουσέιν -του άλλοτε προέδρου, ο οποίος ανατράπηκε και εκτελέστηκε μετά την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα το 2003-, ελέγχουν πλέον τεράστιες εκτάσεις στο βόρειο και στο κεντρικό Ιράκ, ιδίως τη Μοσούλη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ιράκ.

Οι μαχητές του ΙΚΙΛ βρίσκονται πλέον σε απόσταση 100 χλμ. από τη Βαγδάτη, χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση από τις δυνάμεις του ιρακινού συτρατού, οι οπ[οίες, ενίοτε, υποχωρούν ατάκτως.