X

Αιματηρή επίθεση ενόπλων εναντίον επιβατικού αεροπλάνου στο Πακιστάν

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον ενός επιβατικού αεροπλάνου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Πεσαβάρ.

Ant1news



Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ την στιγμή που το αεροπλάνο, με 178 επιβαίνοντες, έφθανε στο αεροδρόμιο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και την αστυνομία, που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από την επίθεση σκοτώθηκε μία γυναίκα που επέβαινε στο αεροπλάνο, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις έξι σφαίρες που χτύπησαν το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, πρόκειται για μία γυναίκα που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά της πριν προλάβουν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η κόρη της άτυχης γυναίκας καθόταν δίπλα της όταν δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε ο εκπρόσωπος των πακιστανικών αερογραμμών, Μοχαμάντ Κιφαγιατουλάχ Χαν. «Είδα τη γυναίκα να κείτεται νεκρή στο κάθισμα και την 9χρονη κόρη της να κλαίει και να φωνάζει: η μαμά μου πέθανε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μία ακόμη γυναίκα, μία αεροσυνοδός, βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μέσα στο αεροπλάνο επικράτησε πανικός. Πολλοί επιβάτες έτρεξαν να το εγκαταλείψουν άρον-άρον, καθώς αρχικά πίστεψαν πως τα πυρά προέρχονταν μέσα από το αεροσκάφος. Το αεροπλάνο (PK-756) των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών μετέφερε 178 επιβάτες από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας αστυνομικός ανέφερε στο Associated Press ότι πέντε σφαίρες χτύπησαν το αεροπλάνο, ωστόσο στη συνέχεια μία άλλη αστυνομική πηγή έκανε λόγο για έξι σφαίρες. Μία τοπική εφημερίδα μετέδωσε ότι το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί και πως οι αρχές έχουν στήσει επιχείρηση για να εντοπίσουν τους δράστες.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι από επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο του Καράτσι, όπου ακολούθησε και δεύτερη επίθεση λίγες ημέρες αργότερα.