X

Δεκάδες νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας στις Φιλιππίνες

Τις πληγές τους από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν μετρούν στις Φιλιππίνες, όπου τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ant1news



Το «χτύπημα» του τυφώνα Ραμασούν στις Φιλιππίνες προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να αυξηθεί, με δεδομένο ότι πολλοί κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες.

«Πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την εκκένωση περιοχών», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, Αλεξάντερ Πάμα στα μέσα ενημέρωσης. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αρχών που ονομάστηκε «μηδενικό θύμα», η κυβέρνηση των Φιλιππινών είχε απομακρύνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους από τις εστίες τους πριν από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν στο αρχιπέλαγος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όμως πολλοί δεν ακολούθησαν την εντολή των αρχών.

Δεκάδες Φιλιππινέζοι σκοτώθηκαν από πτώσεις δένδρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ή όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν, ενώ ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανο να αυξηθεί, όπως προειδοποίησε ο Αλεξάντερ Πάμα.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου 20 σφοδρές καταιγίδες-τυφώνες και πολλές εξ αυτών αφήνουν πίσω τους πολλούς νεκρούς.



Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων είναι η πρώτη χερσαία ζώνη που συναντούν οι τυφώνες, οι οποίοι σχηματίζονται πάνω από τα νερά του Ειρηνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο τυφώνας Χαϊγιάν είχε προκαλέσει το θάνατο 7.300 ανθρώπων στην ανατολική χώρα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές: