X

Κραυγή αγωνίας από την κόρη του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν

Έκκληση για βοήθεια από την Γκουλνάρα Καρίμοβα, που βρίσκεται σε κατ οίκκον περιορισμό μαζί με την 16χρονη κόρη της.

Ant1news

Ιατρική βοήθεια για την ίδια και για την κόρη της ζητά η Γκουλνάρα Καρίμοβα, η 42χρονη κόρη του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, που βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται ηχογραφημένα ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή του,  η Καρίμοβα τονίζει ότι οι άντρες που φυλάσσουν την ίδια και την κόρη της, τους φέρονται «χειρότερα και από το να ήταν σκυλιά»!

Ο γιος της Καρίμοβα, ο 21χρονος Ισλάμ τζούνιορ, είναι φοιτητής στην Οξφόρδη και δηλώνει ότι η 16χρονη αδελφή του Ιμάν έφερε μηχάνημα για πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά της από παιδί, το οποίο της έχει αφαιρεθεί και κινδυνεύει η ζωή της, ενώ η μητέρα του χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το καθεστώς στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται σκληρότερο, ίσως και από αυτό της Βόρειας Κορέας και ο πατέρας της Καρίμοβα, πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοβ, θεωρείται από τους πιο ισχυρούς άντρες στην κεντρική Ασία.


Η πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στο Λονδίνο αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τις εκκλήσεις για βοήθεια της Καρίμοβα.