X

Φερόμενο μέλος της Αλ Κάιντα Συρίας συνελήφθη στο Μπαγκλαντές

Ένας άνδρας από το Μπαγλαντές συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα της Συρίας.

Ant1news

Ο 24χρονος Σαμιούμ Ραμάν, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές δούλευε σε εταιρεία ταξί στο ανατολικό Λονδίνο και εντός του έτους επέστρεψε στη χώρα του. Φέρεται να στοχοποιούσε τους ντόπιους μουσουλμάνους, κυρίως μέσω Facebook.

Προς το παρόν συνελήφθη και βρίσκεται σε τριήμερη κράτηση, σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του Μπαγκλαντές, με τις κατηγορίες της εγκληματικής συνομωσίας και της υποστήριξης απαγορευμένων στρατιωτικών οργανώσεων. Αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ισόβια ποινή κάθειρξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ντάκα, έχει ομολογήσει ότι «έμεινε στο Μπαγλκαντές για να στρατολογήσει τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία, την οργάνωση Νούρσα.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν τον περασμένο μήνα κάποιοι από συλληφθέντες φερόμενοι ως τζιχαντιστές κατέδωσαν αυτόν ως σύνδεσμό τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ραμάν είχε βρεθεί στη Συρία μέσα στον περασμένο χρόνο, ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, παραδέχτηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Συρία και υποστήριξε ότι είχε πάει εκεί για να βοηθήσει έναν φίλο του σε ανθρωπιστική αποστολή.