X

Κατάγματα στους αστραγάλους ευθύνονται για την "εξαφάνιση" του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από εγχείρηση για να αντιμετωπιστούν κατάγματα και στους δυο αστραγάλους του

Ant1news

Λύνεται το μυστήριο της πολυήμερης εξαφάνισης του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για τους λόγους της εξαφάνισης του, διχαζόταν ανάμεσα σε εικασίες για την κατάσταση της υγείας του και στην θεωρία ότι κρύβεται φοβούμενος απόπειρα κατά της ζωής του από δυσαρεστημένους στρατιωτικούς.

Ανώνυμη πηγή που ταξίδεψε στην Βόρεια Κορέα και επέστρεψε στην Σεούλ, δήλωσε στην εφημερίδα Chosun Ilbo ότι ο Κιμ νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση για κάταγμα και στους δυο αστραγάλους του. Την φρούρηση έχει αναλάβει η προσωπική του ασφάλεια ενώ οι επισκέψεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι συνεχείς.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει την υπερβολική αύξηση του βάρους του Κιμ που έχει φτάσει αισίως τα 120 κιλά, απόρροια των γαστρονομικών του προτιμήσεων και της ροπής του στο αλκοόλ.

Οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Κιμ επιβεβαίωσαν εν μέρει την είδηση προσεγγίζοντας την όμως από άλλη σκοπιά ισχυριζόμενοι  πως τα κατάγματα είναι αποτέλεσμα των συνεχών περιοδειών του στη χώρα σε εργοστάσια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.