X

14 Νεκροί από σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ινδία

Δεκατέσσερις νεκροί από σύγκρουση τρένων στην Ινδία .Παραβίασε την σήμανση ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Ant1news

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από σύγκρουση τρένων, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στην Βόρεια Ινδία. Το δυστύχημα έγινε αργά χθες το βράδυ κοντά στην πόλη Γκορακπούρ, η οποία βρίσκεται Ανατολικά και σε απόσταση 270 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του κρατιδίου Λακνάου., σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού σιδηροδρόμων Σαντανάντα Γκάουντα.

Εκτός από τα 14 θύματα, είχαμε και τον τραυματισμό άλλων 40 επιβατών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας σιδηροδρόμων Ανίλ Σαξένα. Η αμαξοστοιχία Krishak Express η οποία κατευθυνόταν από το Βαρανάσι στο Γκορακπούρ παραβίασε τη σήμανση και εμβόλισε από πίσω άλλη αμαξοστοιχία οδηγώντας σε εκτροχιασμό τρία βαγόνια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας σιδηροδρόμων, κατά τα φαινόμενα το δυστύχημα οφείλεται σε αμέλεια του οδηγού της Krishak Express, ο οποίος τέθηκε σε δημοσιότητα όσο διεξάγεται έρευνα.

Οι σιδηρόδρομοι της Ινδίας εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες και έχουν μια μακριά παράδοση σε δυστυχήματα. Οι αρχές υπολογίζουν πως πάνω από 15.000 επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια σε αυτά.