X

Σκληρό ριάλιτι σόου, με πρωταγωνιστές Τζιχαντιστές

Προκαλεί η ιρανική τηλεόραση με την μετάδοση σόου στο οποίο εμφανίζονται τζιχαντιστές τρομοκράτες να αναπαριστούν τα εγκλήματα τους

Ant1news

Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους θα μπορούσε να σκεφθεί αυτό που έκανε πράξη το Ιρανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι, Al Iraquia.

Κάθε Παρασκευή ένα αιμοδιψές ριάλιτι θα μεταδίδεται στις τηλεοπτικές οθόνες με πρωταγωνιστές τζιχαντιστές του Ισλάμ, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται με κίτρινες φόρμες κράτησης και  σιδηροδέσμιοι στους τόπους όπου διέπραξαν τα εγκλήματα τους, κατά από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας προκειμένου να τα αναπαραστήσουν λεπτό προς λεπτό.

Στην εκπομπή συμμετέχουν είτε θύματα που γλίτωσαν, είτε συγγενείς θυμάτων που έχασαν την ζωή τους.

Η εκπομπή ονομάζεται «In the Grip of Justice» μεταφραζόμενη ως «στην τσιμπίδα της δικαιοσύνης» και την πρεμιέρα της παρακολούθησαν 9 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στόχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να αποδείξει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν καλά την δουλειά τους συλλαμβάνοντας επικίνδυνους τρομοκράτες.

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις βιαιότητες των τζιχαντιστών και οι συγγενείς των αποκεφαλισθέντων θυμάτων τους θρηνούν σοκαρισμένοι, η ιδέα του Ιρανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης  μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς θλιβερή.