X

Πακιστανοί Ταλιμπάν απειλούν τη Μαλάλα

Απειλές, μέσω του διαδικτύου, δέχεται η Πακιστανή μαθήτριας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Ant1news


Με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» απειλεί, οργάνωση που έχει αποσχισθεί από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης με τον Ινδό Κάιλας Σατιάρτι για τη μάχη τους υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. 

Η Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP), απείλησε τη Μαλάλα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. 

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν. 

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;», διερωτήθηκε ο Εχσάν. 

Η 17χρονη Μαλάλα, υπέρμαχος της εκπαίδευσης των κοριτσιών, κατόρθωσε να επιζήσει παρά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το 2012 από τους Ταλιμπάν. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, πάντως, δεν έχουν σχολιάσει την βράβευση της 17χρονης ακτιβίστριας.