X

«Σαρώνει» την Ιαπωνία ο τυφώνας Βονγκφόνγκ

Κατευθύνεται προς το Τόκιο αφήνοντας πίσω του δεκάδες τραυματίες.

Ant1news


Με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα κινείται ο ισχυρός τυφώνας Βονγκφόνγκ που έπληξε τα κεντρικά νησιά της Ιαπωνίας και κατευθύνεται προς το Τόκιο, αφήνοντας πίσω του δεκάδες τραυματίες κι έναν αγνοούμενο. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες στην πρωτεύουσα, όπου, ήδη, έχουν ενταθεί  οι βροχοπτώσεις προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Εξαιτίας του κινδύνου κατολισθήσεων, πλημμυρών και τεράστιων κυμάτων, που φθάνουν έως και τα 9 μέτρα, οι τοπικές αρχές συμβούλεψαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ως προληπτικό μέτρο.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 23 στο αρχιπέλαγος της Οκινάουα, όπου ένα κοριτσάκι 9 ετών και ένας 20χρονος άνδρας υπέστησαν ακρωτηριασμό στα δάχτυλα όταν παρασύρθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους ενώ στο Σιζουόκα αγνοείται 26 Κινέζος τον οποίο «κατάπιαν» τα κύματα.  

Ο τυφώνας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στις μετακινήσεις, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια. Τουλάχιστον 635 πτήσεις ακυρώθηκαν ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή του Κανσάι (δυτικά), σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.