X

Γιατί άφησε άφωνους τους Κινέζους ο Ζούκερμπεργκ

Το Facebook μέσω του ιδρυτή του φλερτάρει με την Κίνα και μάλιστα σε άπταιστα μανδαρίνικα.

Ant1news

Εντυπωσίασε τους πάντες ο ιδρυτής του  Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς σε δημόσια εμφάνιση  του σε πανεπιστήμιο του Πεκίνο μίλησε επί μισή ώρα σε άπταιστα μανδαρίνικα, διάλεκτο που αποτελεί την επίσημη γλώσσα της χώρας!

Μπορεί λοιπόν ο Ζούκερμπεργκ να ξεκίνησε την παρουσία του στο πανεπιστήμιο  Ξινούα, απολογούμενος για τις ελλιπείς γνώσεις του περί της Κινεζικής γλώσσας, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι όχι απλώς την γνώριζε καλά, αλλά δεν είχε πρόβλημα ούτε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, ούτε να αστειεύεται  στα μανδαρίνικα.

Ο ιδιοκτήτης του Facebook, είχε αποκαλύψει το ταλέντο του αυτό το 2010, καλεσμένος σε μια εκπομπή της Όπρα Γούνφρεϊ , αλλά τότε βρισκόταν στο στάδιο της μελέτης ακόμα και βέβαια έκτοτε ουδέποτε του δόθηκε η δυνατότητα να το αποδείξει δημόσια.

Λίγο αργότερα από την εμφάνιση του, ανέβασε το σχετικό βίντεο στο Faceboοk και τα σχόλια που απέσπασε ήταν απολύτως εγκωμιαστικά. Ενδιαφέρον όμως είχε και η απάντηση του όταν του τέθηκε το ερώτημα  τι τον ώθησε στην εκμάθηση της γλώσσας αυτής.

Πάντα μιλώντας μανδαρίνικα επικαλέστηκε τρείς λόγους : α) επειδή η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, με την οποία παντρεύτηκε το 2012, είναι Κινέζα β) επειδή του αρέσει ο κινεζικός πολιτισμός και γ) επειδή ήθελε μια πρόκληση...