X

Νεκρός ή τραυματίας ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους;

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την τύχη του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ant1news


Αραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε στον Ιράκ κατά τη διάρκεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών την Παρασκευή το βράδυ. 

Το Πεντάγωνο, όμως, ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα περί τραυματισμού ή θανάτου του ηγέτη των τζιχαντιστών. 

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις αναφορές από το Ιράκ σύμφωνα με τις οποίες ο Μπαγκντάντι έχει είτε σκοτωθεί, είτε έχει τραυματιστεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν. 

Τον τραυματισμό του Αλ Μπαγκντάντι επιβεβαίωσε, ωστόσο, εκπρόσωπος της ISIS μέσω twitter. O Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ανέφερε ότι ο ηγέτη της ISIS είναι τραυματίας και του ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση» .

Ανεξαρτήτως της τύχης του Αλ Μπαγκντάντι, τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός στενού -κατά τις πληροφορίες- συνεργάτη του ηγέτη της ISIS στη διάρκεια βομβαρδισμού.

Η ιρακινή τηλεόραση μετέδωσε ότι σκοτώθηκε o Αμπού Χουθάιφα αλ Γιαμάνι, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία  για τις συνθήκες του θανάτου του.