X

Δεκάδες τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ιαπωνία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο στη χώρα.

Ant1news



Στους 39 τραυματίες αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Από τον σεισμό αρκετές κατοικίες κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα στη νομαρχία Ναγκάνο, που βρίσκεται 280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, και περίπου 30 άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα ερείπια των σπιτιών τους εως ότου διασωθούν.

Εκατοντάδες άλλοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην περιοχή, όπου προκλήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση και την παροχή νερού, ενώ καταστροφές υπέστησαν αρκετές δημόσιες υποδομές. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση επηρέασαν 1.600 νοικοκυριά και κάποια δρομολόγια των τρένων.



Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της Ναγκάνο και σε βάθος 10 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.



«Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή αυτή, με τον προηγούμενο να είχε σημειωθεί το 1987», ανέφερε ένας σεισμολόγος της ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.