X

Έτοιμοι να παραδοθούν στις αρχές οι ιδρυτές του κινήματος Occupy Central στο Χονγκ Κονγκ

Μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.

Ant1news

Με μια αιφνίδια ανακοίνωση τους οι τρείς ιδρυτές του κινήματος Occupy Central, που μάχεται για περισσότερη δημοκρατία στην ημιαυτόνομη επαρχία του  Χονγκ Κονγκ, γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να παραδοθούν στις αρχές και κάλεσαν τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει κατά την διάρκεια των επεισοδίων που συνεχίζονται εδώ και δυο μήνες.

Οι Μπένι Τάι, Τσαν Κιν-μαν και Τσου Γιου-μινγκ ίδρυσαν το Occupy Central, ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής στις αρχές του 2013 ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι πιο ριζοσπαστικές φοιτητικές οργανώσεις κέρδιζαν όλο και πιο μεγάλο μέρος από την δυναμική του κινήματος.

Ο Μπένι Τάι σε δήλωση του αναφέρει «Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν τη φύση του κινήματος». Όλα αυτά μια μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε συμπλοκές αστυνομικών με διαδηλωτές.

Ο Μπένι Τάι εξήγησε ότι θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους  στο κράτος δικαίου και στην «αρχή της ειρήνης και της αγάπης».

«Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης», δήλωσε.

Ο Τάι εξήρε το θάρρος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες στους δρόμους. Αλλά η αστυνομία είναι «εκτός ελέγχου» και είναι καιρός οι διαδηλωτές να «απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία», τόνισε.