X

Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Μαλαισία

Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχουν πλήξει ποτέ τη χώρα.

Ant1news

Πάνω από 160.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των χειρότερων πλημμυρών που έχουν πλήξει ποτέ τη Μαλαισία, ενώ χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Νιού Στρέιτς Τάιμς",ήταν 100.000.

Η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο είναι η Κελαντάν, την οποία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ, αφού διέκοψε τις διακοπές του στις ΗΠΑ, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή ήταν απών ενώ οι πλημμύρες επιδεινώνονταν.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ρινγκίτ (143,31 εκατ. δολάρια) για την αρωγή προς τα θύματα αφού οι πλημμύρες υποχωρήσουν, έπειτα από μια αρχική κυβερνητική ανακοίνωση περί διάθεσης 50 εκατ. ρινγκίτ που είχε γίνει δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής, καθώς και υπηρεσιών της πολιτειακής κυβέρνησης και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφερόταν σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε χθες.

Η βορειοανατολική Μαλαισία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο, πλήττεται τακτικά από πλημμύρες στη διάρκεια των ετήσιων "βορειοανατολικών μουσώνων", όμως οι φετινές βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές.