X

AirAsia: Εντοπίστηκαν ένα πτώμα και συντρίμμια του αεροσκάφους

Στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί της Κυριακής. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ένα πτώμα.

Ant1news

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, ανήκουν "στο αεροσκάφος της AirAsia" που χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί της Κυριακής, με 162 επιβαίνοντες, λίγο μετά την απογείωσή του από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας για τη Σιγκαπούρη, δήλωσε σήμερα ο Τζόκο Μουρτζατμότζο, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και το πτώμα ενός ανθρώπου στο ίδιο σημείο.

"Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος της Air Asia και ο υπουργός Μεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν", την περιοχή των ερευνών όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

"Με βάση τις παρατηρήσεις των ομάδων ερευνών και διάσωσης, έχουν εντοπισθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως μια πόρτα της καμπίνας και μια πόρτα του χώρου των αποσκευών. Είναι μέσα στη θάλασσα, 100 μίλια (160 χλμ.) νοτιο-δυτικά της Πανγκαλάν Μπουν", πόλης στο κέντρο της περιοχής Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο, διευκρίνισε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, Αγκους Ντούι Πουτράντο, είχε δηλώσει πως "εντοπίσαμε περίπου 10 μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος τα οποία δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε", προσθέτοντας ότι ορισμένα αντικείμενα μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

Η τηλεόραση της Ινδονησίας έδειξε εικόνες αντικειμένων που επιπλέουν στη Θάλασσα της Ιάβας λέγοντας πως ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροσκάφος.

Η τηλεόραση έδειξε δύο σχετικά μεγάλα αντικείμενα, ένα πορτοκαλί και ένα γκρι ή καφέ, να επιπλέουν στην επιφάνεια. Το μεγαλύτερο φαίνεται να έχει μήκος αρκετών μέτρων.