X

ISIS: «Aναγγελία εκτέλεσης» ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους

Οι τζιχαντιστές της ISIS δημοσίευσαν βίντεο που αναγγέλλει την εκτέλεση ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους που κρατούσαν ομήρους.

Ant1news


Ως «εξωφρενικό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε το Τόκιο το βίντεο, με την αναγγελία εκτέλεσης του ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους, χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνει προς το παρόν τη γνησιότητά του.

Το βίντεο, έχει, πάντως, σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα με εκτελέσεις ομήρων. Περιέχει στατική φωτογραφία του Κέντζι Γκότο, ο οποίος κρατά φωτογραφία του φερόμενου ως εκτελεσθέντα Χαρούνα Γιουκάουα και καλεί την ιαπωνική κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις της ISIS.

Το βίντεο στάλθηκε με e-mail στη σύζυγο του Γκότο, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά του πήγε στη Συρία μόλις δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του παιδιού του προκειμένου να πείσει τον, πασχοντα από ψυχολογικά προβλήματα, Γιουκάουα να επιστρέψει στην Ιαπωνία.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα, σε μία σύντομη τηλεοπτική δήλωση, ανέφερε πως το βίντεο φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση του Χαρούνα Γιουκάουα.

«Είναι μια αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια", δήλωσε ο Σούγκα. ‘"Ζητούμε σθεναρά την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου  Κέντζι Γκότο».

Την Τρίτη, οι τζιχαντιστές είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με τους δύο Ιάπωνες ομήρους, δίνοντας στο Τόκιο διορία 72 ωρών προκειμένου να πληρώσει λύτρα 200 εκατ. δολάρια για την απελευθέρωσή τους.